Kishaszongépjármű – Piaci körkép

A kishaszongépjármű nagyon fontos szerepet tölt be a gazdaságban és a mindennapi életünkben, hiszen segítségével fuvarozhatunk árut vagy szállíthatunk szerszámokat, gépeket. Az alábbiakban bemutatunk néhány kishaszongépjármű modellt, melyek megtalálhatók a magyar piacon.

A sort mindjárt egy hazánkban újonnan debütáló márkával és annak modelljeivel a Piaggioval kezdjük.

Piaggio Porter NP6 kishaszongépjármű

A PORTER NP6 kishaszongépjármű a városi környezetben történő munkavégzésre van tervezve, de városon kívül is tökéletesen megállja a helyét. Hatékony teljesítménye versenyképes költségekkel párosul, mind a vásárlás, mind az üzemeltetés szempontjából.
Visszafogott fülke szélessége csak 1640 mm, mely rendkívüli mozgékonyságot és kezelhetőséget biztosít városi környezetben, megkönnyítve a manőverezést a legszűkebb helyeken és jelentősen csökkentve a munkaidőt.
Minimális hossza 4215 mm, 7 m²-nél kisebb felülettel. Professzionális konfiguráció, amelynek célja a lenyűgöző tényleges rakodó kapacitás/bruttó járműtömeg arány. Elérhető fix és billenőplatós, illetve felépítményes kivitelben, mely City Van Up névre hallgat.
Környezetbarát 1,5 literes Euro 6D Final besorolású modern kombinált üzemanyagú motoroknak köszönhetően kézzelfogható előnyöket garantálnak. Alacsonyan tarthatók vele a költségek a városi környezetben végzett munkaigényekkel összhangban, ahol egyre több környezetvédelmi korlátozással kell számolni.
A Piaggio Porter NP6 egy nagyon kicsi, de praktikus kishaszongépjármű, amelyet elsősorban szűk területeken és zsúfolt városi környezetben való közlekedésre terveztek. Ez a jármű alacsony ára és kompakt mérete miatt vonzó lehet azoknak a vállalkozóknak vagy kisvállalkozásoknak, akiknek nincs szükségük nagyobb teherbírású járművekre, de ugyanakkor könnyű kezelhetőséget és üzemeltetést keresnek.
A Porter NP6 alapvetően kétüléses, utastere kényelmes és jól szervezett. Az anyagok minősége a belső térben átlagosnak tekinthető, de a jármű funkcionális jellegének megfelelően kialakított.

Volkswagen Caddy kishaszongépjármű

A Volkswagen Caddy egy kis furgon típusú kishaszongépjármű, amelyet 1980 óta gyárt a Volkswagen AG. A modell az évek során számos változáson és fejlesztésen ment keresztül. Napjainkra az egyik legnépszerűbb kishaszongépjármű lett Európában.
A Caddy különböző motorváltozatokkal érhető el, beleértve a benzines és dízelmotorokat, amelyek teljesítménye 75 és 150 lóerő között mozog. Az üzemanyag-fogyasztása is nagyon kedvező, ami szintén hozzájárul a modell népszerűségéhez.
A Caddy nagy terhelhetőségű raktérrel rendelkezik, ami lehetővé teszi számos áru szállítását. Emellett a modell megjelenése és kényelmi funkciói is említésre méltó. A belső tér tágas és praktikus, kényelmes ülésekkel és magas színvonalú anyagokkal. A vezetőnek számos funkció áll rendelkezésre, beleértve az adaptív sebességtartó rendszert, a hátsó kamera rendszert és az automatikus klímát.
A Volkswagen Caddy a kis- és középvállalkozások és cégek számára ideális választás lehet, akik szállítási igényeiket szeretnék megoldani egy megbízható és praktikus járművel. Emellett a modell a magánszemélyek számára is vonzó lehet, akiknek nagy terhelhetőségű és kényelmes járműre van szükségük.

Ford Transit Connect kishaszongépjármű

Ford Transit Connect egy olyan kishaszongépjármű, amelyet olyan kis- és középvállalkozásoknak ajánl a Ford, akiknek egy megbízható járműre van szükségük a szállításhoz.
A Transit Connect kétféle hosszúságban és magasságban érhető el, lehetővé téve a jármű testreszabását a felhasználók igényeinek megfelelően. Az alapmodellben egy 1,5 literes TDCi dízelmotor található, amely 75 lóerős teljesítményt és 210 Nm-es nyomatékot biztosít. Az opciós motorok közé tartozik a 1,0 literes EcoBoost benzinmotor, amely 100 lóerős teljesítményt és 170 Nm-es nyomatékot biztosít, valamint a 1,5 literes TDCi motor, amely 100 lóerős teljesítményt és 250 Nm-es nyomatékot biztosít.
A Transit Connect kényelmes és praktikus belső teret kínál a vezető és az utasok számára, valamint könnyen kezelhető funkciókat, például a SYNC 3 multimédiás rendszert, amely magában foglalja a Bluetooth kapcsolatot, az USB csatlakozót, a navigációs rendszert és a hangvezérlést. A szállítási terület akár 3,6 köbméteres is lehet, amely megfelelő a legkülönfélébb áruk és felszerelések szállításához.
A Ford Transit Connect kishaszongépjármű egyik fő előnye a megbízhatóság. A jármű alkatrészei strapabíróak és tartósak, ami csökkenti a karbantartási költségeket és a javítások gyakoriságát. A jármű teljesítménye kiváló és jól bírja a nagy terheléseket is. A Ford jelentős hálózattal rendelkezik Magyarországon, így könnyű megtalálni a megfelelő szervizt.

Peugeot Partner kishaszongépjármű

A Peugeot Partner egy kishaszongépjármű, amelyet a francia Peugeot gyárt. A Partner az egyik legnépszerűbb jármű a kishaszongépjármű kategóriában, amit a sokoldalúságának köszönhetően sokféle célra használnak, például kisebb szállításokhoz, szerviz- és javítómunkákhoz, illetve kisebb építési munkálatokhoz.
Az aktuális Peugeot Partner modell 2018-ban jelent meg, és azóta is folyamatosan frissítik. A Partner két hosszúságban kapható, így akár 4,4 méteres raktérrel is rendelkezhet, ami nagyon hasznos lehet hosszú rakomány szállítása során. A raktér térfogata akár 4,4 m3 is lehet és méretei lehetővé teszik az Euro-raklapok könnyű be- és kivételét.
Az üzemanyag-fogyasztás is rendkívül fontos szempont a kishaszongépjárművek esetében és a Peugeot Partner e tekintetben is kiemelkedő teljesítményt nyújt. Az üzemanyag-fogyasztása 4,1-5,3 l/100 km közötti, a károsanyag-kibocsátása pedig 108-141 g/km között van, ami kiváló eredmény a kishaszongépjárművek kategóriájában.
A Partner modellválasztékában kétféle dízelmotor közül választhatunk 75 és 100 lóerő között. A motorok hatékonyak és gazdaságosak, ami nagy előny a gazdasági élet szereplői számára.
A Peugeot Partner kabinja nagyon kényelmes és jól felszerelt. A sofőr és az utasok számára kényelmes ülések és elegendő tárolóhely áll rendelkezésre, és a járművezető könnyen elérheti az összes vezérlőelemet. Az ergonomikus kialakítás és az okos technológiák fokozzák a Partner vezetési élményét.

Renault Kangoo kishaszongépjármű

A Renault Kangoo kishaszongépjármű egyike a legnépszerűbb választásoknak a kis- és középvállalkozások, illetve az egyéni vállalkozók körében. Az első generációja 1997-ben jelent meg, azóta pedig több új változat is piacra került.
A Kangoo elérhető teher- és személyszállító változatban is, ami lehetővé teszi, hogy az ügyfelek a saját igényeiknek megfelelően válasszanak. Az személyszállító változat öt, vagy akár hétszemélyes is lehet, aminek köszönhetően ideális választás lehet családoknak vagy taxiknak.
A Kangoo számos különböző motorral rendelhető, beleértve a benzines és dízel opciókat is. Az üzemanyag-fogyasztása kifejezetten jó a kategóriájában, így gazdaságos választás lehet a mindennapi használatra. A motorok teljesítménye 75 és 115 lóerő között változik és a legtöbb modell kézi váltóval van felszerelve.
Belső tere kényelmes üléseket rejt, ami különösen fontos hosszabb utazások során. A vezetői pozíció magasabb, ami jó kilátást biztosít az útra és a forgalomra. A raktér térfogata is nagyon jó a kategóriájában, akár 3,4 m3 is lehet.
A Kangoo számos kényelmi és biztonsági funkcióval van felszerelve, beleértve az elektromos ablakokat, a légkondicionálót, a tolatókamerát és a navigációs rendszert. Stabilitását a menetstabilizáló rendszer és a vontatási asszisztens is javítja.

Opel Combo kishaszongépjármű

Az Opel Combo Cargo egy kishaszongépjármű, amelyet a német autógyártó, az Opel gyárt. Az autó jelentős mértékben megváltozott a korábbi verziókhoz képest, így most nagyobb, tágasabb, könnyebben vezethető és gazdaságosabb, mint valaha.
Az Opel Combo Cargo kishaszongépjármű kétféle hosszúságban érhető el, és 3-4,4 m3-es teret biztosít a rakomány számára. Magasított-tetős változata még nagyobb teret kínál a rakománynak, így  több lehetőséget kínál a szállításra.
Az Opel Combo Cargo könnyen vezethető és kényelmes. Ideális megoldás azok számára, akiknek sokat kell vezetniük. Megbízható, hatékony motorokkal rendelkezik, melyek kevesebb üzemanyagot fogyasztanak és környezetbarátabbak, mint a korábbi modellek motorjai. Biztonsági felszereltsége is magasabb szintű, beleértve az intelligens sebességtartó automatikát, a sávtartó asszisztenst és a vészfék asszisztenst.
Az Opel Combo Cargo sokféle célra használható, beleértve a városi szállítást, a csomagküldő szolgáltatásokat, az építőipart és a szervizszolgáltatásokat. Gazdaságosabb és környezetbarátabb, mint a korábbi modellek, így ideális választás azok számára, akik környezettudatosabb módon akarják végezni munkájukat.

Fiat Doblo Cargo kishaszongépjármű

A Fiat Doblo Cargo egy sokoldalú, tágas kishaszongépjármű, amelyet a Fiat Professional tervezett és gyárt. Kis- és középvállalkozások, illetve nagyobb cégek is előszeretettel választják.
Az autó tágas utastere lehetővé teszi, hogy a sofőr és az utasok kényelmesen utazzanak, míg az utastérben található tárolóhelyek és rekeszek pedig biztosítják a szükséges helyet az eszközök, anyagok és szerszámok számára. A Doblo Cargo teherbírása akár 1000 kg is lehet, ami kiváló lehetőséget kínál a nehéz teher szállítására.
A Fiat Doblo Cargo kishaszongépjármű kétféle motorral rendelhető: egy 1,4 literes benzinmotorral, valamint egy 1,3 literes dízelmotorral, amelyek hatékonyak és megbízhatók. A legtöbb verzióban hatfokozatú kézi váltó található, de opcióként elérhető az automata-sebességváltó is.
Az autó további előnye, hogy rendelkezik egy egyszerű és intuitív vezetői panellel, amely még  könnyebb vezetést biztosít. Emellett a Doblo Cargo számos biztonsági funkcióval bír, többek között légzsákokkal, vonóhoroggal és elektronikus stabilitás- és fékrendszerrel, hogy a vezető és az utasok biztonságban legyenek az utakon.

Isuzu D-Max kishaszongépjármű

Az Isuzu D-Max egy nagyon erős és strapabíró kishaszongépjármű, amely azon túl, hogy könnyű és gyors, kiválóan alkalmas különböző szállítási feladatokra. Magában egyesíti a praktikumot, a tartósságot és a megbízhatóságot, így kiváló választás lehet azoknak, akik olyan járművet keresnek, amely erre egyszerre képes és még a szállítási igényeiket is kielégíti.
Az Isuzu D-Max karosszériája masszív és strapabíró, de ugyanakkor elegáns is, ami az autót egyaránt alkalmassá teszi városi és vidéki közlekedésre. Az autó emelt miatt remekül alkalmas terepen való közlekedésre is.
Motorja erős és kiválóan alkalmas nehéz terhek szállítására is. Az Isuzu D-Max legújabb generációja már rendelkezik az Euro 6-os emissziós szabvánnyal, így nem csak nagy teljesítményt, de alacsonyabb szennyezőanyag kibocsátást is biztosít. A különböző változatokhoz kapható motorok között található benzines és dízel változat is.
Az Isuzu D-Max belső kialakítása praktikus és kényelmes, a vezetői pozíció pedig magasabb, ami biztonságosabbá teszi az autó vezetését. Az autó különböző funkciókkal rendelkezik, mint például az ülésmagasság-állítás, a kormánykerék állítása és az elektromosan állítható és fűthető tükrök, amelyek további segítséget nyújtanak a vezetésében.

Mercedes-Benz Citan kishaszongépjármű

A Mercedes-Benz Citan egy kishaszongépjármű, melyet az egyik legismertebb luxusautó gyártó tervezett és gyártott. Az autót 2012-ben debütált és azóta számos elismerést kapott a megbízhatósága, a gazdaságossága és a praktikus tervezése miatt.
A Citan modellválasztékban megtalálhatók az egyterűek, a furgonok és a személyszállítók is, amelyek különböző méretűek és felszereltségi szintekkel rendelkeznek. Az autó belső terében kényelmes ülések találhatók, amelyek könnyen állíthatóak és tágas lábtéret biztosítanak a sofőrnek és az utasoknak. Az utastérben sok tárolóhely és kényelmi funkció áll rendelkezésre, például klímaberendezés, elektromos ablakok és hangerőszabályozó.
Megbízható motorjai különböző teljesítményszintekkel és üzemanyag-fogyasztással rendelkeznek. Környezetbarát, Euro 6-os kibocsátási normáknak megfelelő motorokkal kapható.
Könnyű karosszériája és az optimális aerodinamika miatt gazdaságos üzemanyag-fogyasztás jellemzi. Az autó magas felszereltségi szinttel rendelkezik, amely magában foglalja a biztonsági rendszereket, a parkolósegédet, az infotainment és a navigációs rendszert.

Toyota Proace City kishaszongépjármű

A Toyota Proace City egy kis méretű, de nagy teljesítményű kishaszongépjármű, amelyet a Toyota a PSA csoporttal közösen fejlesztett ki. A jármű alapját a Peugeot Partner és a Citroën Berlingo adja, de a Toyota sajátos dizájnelemekkel ruházta fel, amelyek a márka jellegzetes stílusát tükrözik.
A Proace City két hosszúságban és két magasságban érhető el, így kiválaszthatjuk a legmegfelelőbb méretet az adott feladathoz. Az autó összetett kialakítása lehetővé teszi, hogy különböző szállítási igényeknek megfelelően használjuk. A raktér 4,3 köbméteres, amely számos terhelési lehetőséget biztosít.
Az autó két dízellel és egy benzinmotorral rendelhető, melyek kiváló hatékonysággal és üzemanyag-fogyasztással rendelkeznek, valamint a választható automata váltóval kiegészítve még könnyebbé teszi a vezetést.
Beltere praktikus, modern és kényelmes. Az anyagok minősége, a felhasznált technológiai megoldások is magas színvonalúak és számos kényelmi funkciót kínálnak. Az autó navigációs rendszerrel, digitális sebességmérővel és sok egyéb hasznos funkcióval is rendelkezik, amelyek a vezetést még kényelmesebbé és hatékonyabbá teszik.

Nissan NV250 kishaszongépjármű

A Nissan NV250 egy közepes méretű kishaszongépjármű, amely számos előnnyel rendelkezik a konkurens modellekkel szemben. A jármű kialakítása modern és praktikus, ami lehetővé teszi számos szállítási feladat egyszerű és hatékony megoldását.
A jármű tágas utastere kényelmes utazást biztosít az utasoknak, míg a csomagtere széles és magas, így könnyedén szállíthatók vele nagyobb tárgyak is.
Megbízható motorral rendelkezik, amely környezetbarát és alacsony fogyasztású. Az NV250 elérhető dízel- és benzinmotorral is, amelyek egyaránt jó teljesítményt és gazdaságosságot biztosítanak.
A Nissan NV250 további előnye, hogy könnyen vezethető és parkolható. A kishaszongépjármű kiváló manőverező képességgel rendelkezik, így akár a városi forgalomban is kényelmesen használható.

Hyundai H350 kishaszongépjármű

A Hyundai H350 egy modern és sokoldalú kishaszongépjármű, amelyet a Hyundai gyárt. A jármű kétféle karosszériaváltozatban kapható, amik közül a hosszabbik változat a H350L, 6,2 méter hosszú, míg a rövidebb változat, a H350S, 5,5 méter hosszú. Mindkét verzió kiválóan alkalmas vállalkozások és kereskedelmi cégek számára, akiknek egy megbízható és hatékony járműre van szükségük. Könnyedén mozog a városban és a külvárosban egyaránt.
A Hyundai H350 kishaszongépjárművének tágas és ergonomikus utastere könnyen kezelhető és kényelmes vezetést biztosít a vezetőnek. Az autó felszerelhető különféle opciókkal, például különféle biztonsági rendszerekkel és navigációs rendszerrel, amelyek még kellemesebbé teszik az utazást. Emellett az autó megbízható motorral és hatékony üzemanyag-fogyasztással rendelkezik, ami tovább csökkenti a jármű fenntartási költségeit.
A Hyundai H350 számos előnyös tulajdonsága közül kiemelkedik a jelentős rakodókapacitás. Az autó hátuljában elhelyezett nagy teret könnyen és gyorsan be lehet pakolni, amely lehetővé teszi az áruk és eszközök hatékony szállítását.

Fiat Fiorino kishaszongépjármű

A Fiat Fiorino kishaszongépjármű egyike a legkedveltebb és legkisebb teherautóknak Európában. A Fiorino egy rendkívül praktikus jármű, amely kiváló megoldás szállítási igényekre városi környezetben. A jármű egy 3,86 méter hosszú és 1,71 méter széles karosszériával rendelkezik, amely lehetővé teszi a könnyű parkolást és a szűk utcákban való könnyű manőverezést.
A Fiat Fiorino belső tér tervezése nagy hangsúlyt fektet a kényelemre és a funkcionalitásra. Az ergonomikus ülések, a tágas csomagtér és a számos tárolóhely mind-mind arra szolgálnak, hogy a vezető és az utasok kényelmesebbé és produktívabbá tegyék a munkájukat. Az autóban két utas fér el, és a csomagtartó térfogata 2,5 m³-ig bővíthető.
A Fiorino motorválasztéka sokoldalú és gazdaságos, akár benzin, akár dízel változatban választják. A legkisebb motor egy 1,4 literes benzinmotor, amely 77 lóerőt képes produkálni, de van 1,3 literes dízelmotor is, amely 80 lóerőt ad le. Mindkét motor kiváló üzemanyag-fogyasztással és alacsony karbantartási költséggel rendelkezik.

No comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük